IJs De Smet

Tel.: 0032(0) 2 395.95.60 | info@glacesdesmet.be

Bedrijf | Geschiedenis

1913

Het startschot voor ons familiebedrijf werd ongeveer een eeuw terug gegeven...

Charles Brown begon, ook toen al in Edingen aan de Rue des Eteules, met de productie van roomijs.

1927

Henri De Smet, de schoonzoon van Charles Brown, en zijn vrouw Jane Brown, treden toe tot het bedrijf.

1944

Het is de beurt aan de kleinzoon van de oprichter, Joseph De Smet, om zijn schouders onder het familiebedrijf te zetten.

1955

Verhuizing van het atelier naar Rempart Saint Joseph.

1978

Verhuizing van de installaties naar de Rue de l'Yser.

1992

Recentste verhuizing. Daarbij wordt het stadscentrum ingeruild voor het Business Park Station.

De nieuwe ruimten voldoen helemaal aan de nieuwe normen op het gebied van voedselveiligheid.

1998

Investering in een nieuwe extrusielijn waarmee alle soorten ijs op een stokje, al dan niet met chocolademantel, kunnen worden geproduceerd.

1999

Martine De Smet neemt het beheer van het bedrijf van haar vader, Joseph De Smet, over.

2000

Investering in een nieuwe productielijn waardoor het nu ook mogelijk wordt om diverse extrusieproducten, zoals Napolitaans ijs, ijspralines, hoorntjes en Gelofruit te maken.

2003

David Decroix, zoon van Martine De Smet, treedt tot het bedrijf toe en herdefinieert de Core Business van de onderneming, evenals het productassortiment.

2004

Home service, het eigen distributienetwerk, wordt afgestoten. Ons nieuwe merk, LAGETI, dat zich onderscheidt door een zeer aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding, wordt geïntroduceerd in de Retail.

2006

Ontwikkeling van een productgamma met licht alcoholgehalte (alcopops), dat onder de eigen merknaam Chiller Ice op de markt gebracht wordt.

2009

Uitbreiding van de opslagcapaciteit voor vloeibare chocolade: van 17 naar 55 ton.

2010

Nieuw dippingsysteem uitgerust met MASO-pomp dat inclusies in chocolade tot 10 mm diameter mogelijk maakt.

2011

Nieuwe vulkop voor de hoorntjes om inclusies in de mix mogelijk te maken.

2012

1. Nieuw ripplesysteem van het type Cobra dat gecombineerd kan worden met inclusies in de mix.

2. Versterking van de samenwerking met het bedrijf VDB Frozen Food voor de distributie van onze producten.

2013

Ons bedrijf viert haar 100 jaar van passie, creatie en kwaliteit. Ter gelegenheid hiervan, roept zij haar werknemers, klanten en leveranciers op om deze kaap samen met haar op een groot eeuwfeest te overschrijden.

De “Etablissements De Smet” zijn overgenomen door de vennootschap “Rond Chene Invest”. David Decroix zal als afgevaardigd bestuurder door Baptiste de Fraipont worden vervangen.